У Києві судитимуть кібершахраїв, які зняли ₴11 мільйонів з рахунків Фонду гарантування вкладів

У Києві судитимуть кібершахраїв, які зняли ₴11 мільйонів з рахунків Фонду гарантування вкладів

Києві судитимуть 13 членів злочинної організації, які шляхом шахрайства зняли з рахунків 11 млн гривень Фонду гарантування вкладів.

Про це повідомляє прокуратура Київської області.

Членів злочинної організації викрили та затримали влітку 2023 року. Працювали вони на території Києва та Дніпропетровської області. Використовуючи «фішинг», тобто за допомогою шкідливого програмного забезпечення отримуючи доступ до логіну та паролю до банківського рахунку, знімали з нього усі гроші.

Встановлено, що учасники злочинного угрупування за цією схемою привласнили кошти Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у сумі близько 11 млн. грн. Ці гроші знаходились на рахунку одного з приватних нотаріусів міста Києва і мали бути перераховані клієнтам збанкрутілих банків. Отримавши дані для доступу до рахунку, зловмисники перерахували гроші на інші рахунки фізичних осіб та зняли через банкомати. До банкоматів за грошима приходив один з учасників групи із повністю закритим обличчям.

Зазначимо, що організатор вживав усі необхідні заходи для ретельної перевірки людей, яких добирав до своєї злочинної організації. Зокрема, нових учасників роздягали і перевіряли чи немає на них прослуховуючих пристроїв. Від техніки, через яку зловмисники отримували доступ до рахунків, одразу позбавлялись.

Вже під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів встановлено, що вони також займаються вирощуванням коноплі та збутом канабісу.

Обвинувачених судитимуть за створення злочинної організації та участь у ній, несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерних мереж, шахрайство, вирощування конопель, вирощування та збут канабісу (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 3 ст. 361, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 361,ч. 1 ст. 310, ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 317, ч. 3 ст. 307 КК України).

Санкції статей передбачають покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Розвідка рф у 2014 році підірвала військові склади у Врбетиці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру
Учора, 12 травня, у Департаменті соцполітики КМДА пройшли обшуки, завдяки яким вдалось викрити сімох київських посадовці, які є причетними до розкрадання 13,5 мільйонів гривень з бюджету.
У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю У затриманих в Україні "злодіїв в законі" знайшли 3,2 млн доларів і зброю
Суд заарештував двох найвпливовіших "злодіїв в законі" в Україні – "Умку" та "Лашу Сван". Відомо, що двоє злочинців контролювали криміналітет одразу в кількох областях.
Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень Київський "шлюбний" аферист обікрав своїх "наречених" на понад 1,5 мільйона гривень
Аферист обікрав своїх жертв та їхніх родичів на понад 1,5 мільйоні гривень. Зловмисника через його дії суд засудив до шести років позбавлення волі.
Load next