Австралія виділяє Україні пакет військової допомоги на $100 мільйонів

Австралія виділяє Україні пакет військової допомоги на $100 мільйонів

Австралія виділяє Україні новий пакет військової допомоги Україні вартістю 100 мільйонів доларів США.

Про це на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та заступником міністра оборони Іваном Гаврилюком повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр оборони Австралії Річард Марльз.

За його словами, 50 мільйонів доларів з цієї суми підуть на системи протиповітряної оборони ближнього радіусу дії, 30 мільйонів доларів – на закупівлю безпілотників для українських військових, а ще 15 мільйонів доларів - на обладнання, включаючи шоломи, надувні човни, противогази та електрогенератори.

Україна та її народ пережили більше двох років повномасштабного вторгнення Росії, але їхній дух залишається сильним. Австралія буде залишаться з Україною так довго, щоб Україна перемогла у цій війні, - заявив Марлз.

Він також заявив, що Австралія надасть Україні боєприпаси «повітря – земля».

Ми розуміємо, що конфлікт буде довготривалим, і ми зобов’язуємся бути з Україною. Україна повинна перемогти заради свого майбутнього і миру у світі, - сказав заступник глави австралійського міноборони.

За його словами, останній пакет збільшив військову допомогу Австралії для України до $880 млн від початку повномасштабного вторгнення Росії, а загальна підтримка Австралією України перевищила 1 мільярд доларів.

Нагадаємо, ГУР знищили новітню РЛС росіян "Подльот" за $5 млн (ВІДЕО)

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next