Евакуаційний потяг із Донецької області з травня прибуватиме на Волинь

Евакуаційний потяг із Донецької області з травня прибуватиме на Волинь

З 2 травня евакуаційний потяг із Донецької області замість Рівненської області прийматиме Волинська.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Готовність Волинської області приймати евакуйованих мешканців Донеччини обговорили під час засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану. Захід проходив під головуванням віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Волинська область змінює Рівненську область у прийнятті евакуйованого населення Донецької області. Відтак з 2 травня поточного року евакуаційні поїзди з Покровська прийматиме Волинь. Потяг курсуватиме один раз на вісім днів. Орієнтовні дати відправлення потяга зі станції Покровськ: 2, 5, 10, 18 та 26 травня, - йдеться у повідомленні.

Наразі Волинською ОВА підготовлено близько 500 місць для розміщення донеччан, які планують евакуюватися з небезпечних районів області. Для евакуйованих передбачаються такі соціальні гарантії: безкоштовне житло у місцях компактного проживання на Волині; державна допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам; одноразова виплата цивільному населенню, яке евакуюється; гуманітарна, психологічна та медична допомога тощо.

У Мінреінтеграції нагадали, що евакуація до безпечного регіону здійснюється безкоштовно. Для попереднього запису охочі мають залишити заявку зателефонувавши на номер «гарячої лінії»: 098 890 33 18.

Для евакуації тяжко хворих і людей з інвалідністю діють номери: 0 800 332 614, (099) 710-48-72, (099) 311-53-14, (096) 108-60-48. Про бажання евакуюватися також можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції за номером: 1548. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер: (096) 078-84-33.

Нагадаємо, Міносвіти Польщі проведе консультації з МЗС щодо студентів з України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next