Президентка Єврокомісії відвідала закритий кордон Фінляндії з рф

Президентка Єврокомісії відвідала закритий кордон Фінляндії з рф

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час візиту до Фінляндії разом із прем’єр-міністром країни відвідала кордон Фінляндії з РФ та заявила, що країнам ЄС є чому повчитися у фінів.

Про це повідомляє Yle.

Зазначається, що фон дер Ляєн зустрілася з прем'єр-міністром Фінляндії Петтері Орпо у місті Лаппеенранта, а також відвідала пункт пропуску на кордоні Фінляндії з РФ.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн високо оцінила готовність Фінляндії, перебуваючи з візитом у східному прикордонному регіоні в п'ятницю вранці, - йдеться у повідомленні.

Нам є чому повчитися у Фінляндії та у фінської моделі готовності на всіх рівнях суспільства. Вона дозволяє адекватно реагувати на різні типи криз, і саме це робить суспільство справді стійким, - сказала фон дер Ляєн.

Вона також зазначила, що російський лідер Володимир Путін "зосереджується на Фінляндії" — у відповідь на підтримку Фінляндією України та рішення приєднатися до НАТО — і навела як приклад використання Москвою інструменталізованої міграції.

Фінляндія діяла рішуче та ефективно, щоб протистояти цій загрозі. Йдеться не лише про безпеку Фінляндії, але й про безпеку ЄС. Ми разом у цій справі, – додала фон дер Ляєн.

У відповідь на запитання журналіста про можливість схвалення оновленого законодавства ЄС для боротьби з явищем інструменталізованої міграції Орпо сказав, що і Фінляндія, і ЄС повинні знайти способи запобігти використанню Москвою потоків шукачів притулку проти країн-членів блоку.

Ми повинні дуже ретельно підготувати ці реформи, щоб знайти баланс між правами людини та безпекою блоку, - заявив Орпо.

Окрім питань безпеки кордону, фон дер Ляєн та Орпо також обговорили економічні наслідки поточної ситуації на східному кордоні Фінляндії.

Я хочу подякувати вам за вашу непохитну підтримку України, і це незважаючи на вплив конфлікту на ваші робочі місця, ваш бізнес, ваші родини, ваших друзів, – зазначила фон дер Ляєн.

Нагадаємо, В Україні розмінували 700 гектарів за допомогою машин від міжнародних партнерів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next