З Білопільської громади Сумщини евакуювали 30 жителів

З Білопільської громади Сумщини евакуювали 30 жителів

На Сумщині з Білопільської громади сьогодні евакуювались 30 жителів, з них 6 дітей.

Про це повідомив голова Сумської ОВА Володимир Артюх.

На Сумщині з Білопільської громади сьогодні евакуювались 30 жителів, з них 6 дітей. Улітку минулого року ми оголосили евакуацію у 5-кілометровій зоні. І хоч Білопілля знаходиться у 10-кілометровій зоні, але аналіз інтенсивності обстрілів з боку ворога показав, що інфраструктура найбільше знищена в Сумській області в Білопіллі, найбільше загинуло та поранено людей саме в Білопіллі, - заявив голова ОВА Володимир Артюх, який перевірив умови перебування вимушених переселенців.

За його словами, Рада оборони ухвалила рішення за підсумками якого було прийняте розпорядження щодо планової евакуації. Це не примусова евакуація, люди самі вирішують, виїжджати чи ні. Евакуаційні заходи здійснюються за участі співробітників ДСНС, Національної поліції, волонтерських організацій, а також представників влади.

Людей розмістили в Сумах, у комфортних умовах, зареєстрували для отримання відповідних виплат, запропонували місця для поселення.

Також начальник ОВА запевнив людей, що вже дав доручення керівництву громади, щоб їх будинки охоронялися від можливого мародерства.

Нагадаємо, У Міноборони пояснили, як зміниться бронювання від мобілізації для держслужбовців

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next