Окупантам для запуску ЗАЕС не вистачить води в охолоджувачах - Галущенко

Окупантам для запуску ЗАЕС не вистачить води в охолоджувачах - Галущенко

Міністр енергетики Герман Галущенко вважає абсурдом запуск тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції російським персоналом.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Навіть якщо уявити, що росіяни зберуть фахівців у Росії і привезуть на станцію, то це буде неліцензований персонал. Запуск ними станції - це абсурд. Він неможливий ні в контексті українського законодавства, ні навіть російського та, звісно, міжнародного права, - заявив міністр.

За його словами, ліцензію на експлуатацію станції мають виключно українські фахівці, яких наразі терористи не допускають на ЗАЕС.

Галущенко також наголосив на низці суттєвих технічних проблем на окупованому об’єкті, зокрема, завершенні термінів використання ядерного палива та відсутності достатніх обсягів води для експлуатації реакторів. Бо якщо нинішніх об'ємів води в охолоджувачах вистачає, щоб шість блоків перебували у неробочому режимі, то для запуску ЗАЕС їх не вистачить.

Нагадаємо, Дипломати Латвії не будуть присутні на так званій "інавгурації" путіна

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України Слідчі Гаазького трибуналу виїхали до України
Хан заявляв, що почалося розслідування справи "можливих військових злочинів", скоєних Росією в Україні. Прокурор уточнив, що вже бачить ознаки військових злочинів та злочинів проти людяності.
Load next