У Міноборони назвали посади, на які існує найбільший попит в армії

У Міноборони назвали посади, на які існує найбільший попит в армії

Уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець назвав посади, на які існує найбільший попит у рекрутингових центрах.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

За даними Бежевця, у центрах рекрутингу наразі є понад 2000 вакансій.

Це безпосередньо ті, які зібрали центри рекрутингу з військових частин, пункт постійної дислокації яких перебуває у відповідному регіоні, де знаходиться центр, - заявив уповноважений МОУ з рекрутингу.

Він додав, що ще приблизно 10 тисяч різних вакансій розмістили зараз онлайн безпосередньо військові частини.

Це те поле вакансій, з якого може підбиратися людині те, що її цікавить. З цих понад 10 000 вакансій можна підібрати різні конкретні вакансії, які максимально близькі за фахом, за досвідом, за баченням людини, - зазначив Бежевець.

Водночас він підкреслив, що потреба є насамперед у бойових частинах, які безпосередньо беруть участь у стримуванні агресора, в бойових діях. Зокрема, йдеться про такі вакансії: водії, механіки, стрільці, оператори всіх видів озброєння, обслуга артилеристів, оператори БПЛА, бойові медики.

І не тільки бойові, а загалом медики. Окремий шлях зараз для медиків створений, щоб людина, яка має хоча б базову освіту, могла в армію зайти саме на посаду, яка передбачає саме медичну допомогу, - сказав уповноважений МОУ з рекрутингу. 

Також, за його словами, є велика кількість вакансій в армії, які пов’язані з логістикою, обслуговуванням і ремонтом. Окрім цього, є вакансії на штабні посади.

Нагадаємо, Литва планує збільшити кількість призовників

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next