Власна квартира є реальністю для багатьох українців – кажуть експерти

Власна квартира є реальністю для багатьох українців – кажуть експерти
Невисокі прибутки не є перепоною для придбання власного помешкання

Я звичайна людина із невеликим прибутком, тож про власну квартиру годі навіть думати. Як часто ми відмовляємо собі у мріях, які насправді  реальні для досягнення. І навіть у час війни, придбати помешкання собі можуть дозволити люди, з середньостатистичною зарплатою. Як це зробити – пояснюють експерти. І найпростіший спосіб – це скористатися державними програмами, наприклад є-оселя.

В першу чергу воно спрямовано на покращення житлових умов для військовослужбовців, для освітян і для медиків. Це державна програма, яка діє вона розрахована на 3 відсотки річних. Термін отримання таких пільгових умов є до 30 років, - зазначає Юрій Мартинюк – голова «Асоціації західноукраїнських забудовників».

Підтримують сьогодні військових та мешканців прифронтових територій й самі забудовники. До прикладу, компанія «Lev Development» розробила цікаву пропозицію для таких клієнтів. На сайті зазначено, що спеціальна пропозиція передбачає не лише знижки, але й безвідсоткове розтермінування 

У компанії «Lev Development» передбачена спеціальна пропозиція для тих, хто в ЗСУ, для мешканців тимчасово окупованих територій. Для цієї категорії громадян, в нас є знижка мінус 10% та безвідсоткове розтермінування. Також діють ще й інші знижки для тих, хто втратив житло у нас діє знижка мінус 13%, і також безвідсоткове розтермінування, - розповіла Анна Кульчицька – головна маркетологиня компанії «Lev Development». 

А якщо ви не підпадаєте під категорії, які можуть скористатися пільгами? Це не проблема, адже банки та забудовники сьогодні є дуже гнучкими та лояльними до клієнтів. Деякі фінансові установи продовжують надавати послуги внесення готівкових коштів з метою купівлі нерухомості та інвестування у будівництво. І навіть, проводять розрахунки по таких угодах.

Знаємо, як це важливо прорахувати кожну дрібницю і бути впевненим в надійності угоди. Банк може врахувати сукупний дохід сім’ї, прийняти до розгляду документи, які підтвердять дохід найближчих родичів. Клієнт, який здійснює операцію на значну суму, має бути ідентифікований банком. Це клієнти, які мають офіційне працевлаштування, отримують стабільний дохід, що відповідає сумі запланованої операції. Такий клієнт може бути впевненим щодо оплати нерухомості в Універсал банку, - розповідає Катерина Клуб – директорка львівського відділення №1 «Універсал Банк».

Для клієнтів, які не підпадають під дані категорії, ми можемо запропонувати також розтермінування на період будівництва з мінімальним першим внеском у 30%, - зазначає Анна Кульчицька – головна маркетологиня компанії «Lev Development».

Якщо ви відчули прилив енергії, то варто дослухатися до порад експертів, аби остаточно орієнтуватися у цінових пропозиціях на ринку нерухомості.

На сьогоднішній день вони є на рівні 900 -1300 у.о за метр квадратний – це ми говоримо про місто Львів на етапі початку будівництва. Але якщо говорити про Львівську область, то можна знайти пропозиції на ринку, де вартість квадратного метра від 650 до 800 умовних одиниць. При тому, якщо користуватися державними програмами, я думаю, що житло є достатньо доступним,- розповідає Юрій Мартинюк – голова «Асоціації західноукраїнських забудовників».

Щодо прогнозів на майбутнє, то спеціалісти переконані, що після нашої Перемоги, банківська система впровадить вигідне іпотечне кредитування для усіх громадян, яке буде схожим за своїми відсотками та розтермінуванням на програми є-оселя та є-відновлення.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео) Новий проєкт «Central Hills» від компанії «Lev Development» (відео)
Вперше в Україні девелоперська компанія співпрацює з арт-агенцією задля створення мистецької родзинки у житловому кварталі
Комфорт, безпека та статус: новий квартал заміської нерухомості у Львові (відео) Комфорт, безпека та статус: новий квартал заміської нерухомості у Львові (відео)
Автори проєкту передбачили у ЖК Royal Estate центр дитячого дозвілля, магазин, кав’ярню, медкабінет, фітнес-зал та іншу інфраструктуру.
Load next