Керівник одеської компанії наводив ракети на телевежу - прокуратура

Керівник одеської компанії наводив ракети на телевежу - прокуратура

Правоохоронці заявили про викриття керівника однієї з одеських компаній, яка працевлаштовує моряків на риболовецькі та торговельні судна. Він, прикриваючись посвідченням журналіста, діставав для росіян координати об’єктів морського порту та одеської телевежі.

Про це повідомила Одеська обласна прокуратура.

За даними слідства, чоловік з власної ініціативи допомагав спецслужбам рф, а за це розраховував на керівну посаду в окупаційній адміністрації у разі захоплення Одеси росіянами.

Фігурант надсилав окупантам координати та місця дислокації особового складу Сил оборони, локації зенітно-ракетних комплексів ППО та Одеського обласного радіотелевізійного передавального центру — телевежі.

Для безперешкодного огляду об’єктів він використовував фіктивні посвідчення журналіста, члена громадської організації та контролера водоканалу, надані йому представником ФСБ.

Правоохоронці затримали чоловіка під час фіксації об’єктів морського порту.

Керівникові одеської компанії повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому загрожує 15 років позбавлення волі чи навіть довічне ув’язнення. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулося 112 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду "Судимість за один патрон": Стерненко планує подавати касаційну скаргу на вирок суду
Сьогодні, 31 травня, Апеляційний суд Одеси залишив без змін звинувачення щодо громадського активіста Сергія Стерненка за статтями про викрадення людини та незаконне поводження зі зброєю - за частиною 2 статті 146 і за частиною 1 статті 263 ККУ.
У Коростені окупанти завдали удару по телевежі: є загиблі і поранені
Російські військові відкрили вогонь по Коростені Житомирської області. Удар противник завдав з повітря.
Зґвалтував 8-річну дівчинку: на Одещині поліція затримала 31-річного ґвалтівника (відео) Зґвалтував 8-річну дівчинку: на Одещині поліція затримала 31-річного ґвалтівника (відео)
В Одеській області поліція затримала за підозрою у зґвалтування восьмирічної дівчинки неодноразово судимого безхатченка.
Load next