В Україну повернули ще п'ятьох викрадених Росією дітей-сиріт

В Україну повернули ще п'ятьох викрадених Росією дітей-сиріт

Команді благодійної організації Save Ukraine вдалося повернути до України ще п'ятьох незаконно депортованих Росією дітей-сиріт.

Про це повідомив засновник Save Ukraine, уповноважений Президента України з прав дитини у 2014-2021 роках Микола Кулеба.

Україна радіє по-особливому: нам вдалося врятувати п’ятьох вихованців Новопетрівського інтернату Миколаївської області, – зазначив він.

За інформацією Кулеби, упродовж трьох місяців діти виживали на лінії фронту, ховалися від бомб і ракет у підвалі без їжі та води. У середині липня 2022 року їх під дулами автоматів викрали російські загарбники та перемістили на окуповану територію.

Дітей утримували в Херсонському центрі соціально-психологічної реабілітації. Російські військові щодня до них приходили та перевіряли, чи ніхто не втік, забороняли спілкуватися з рідними, погрожували. У жовтні 2022 року загарбники вивезли дітей до тимчасово окупованого Криму, а потім – до Анапи Краснодарського краю РФ. Звідти сиріт вдалося врятувати та вивезти до Грузії.

На щастя, можемо з полегшенням сказати, що наша місія порятунку для цих пятьох вихованців Новопетрівського інтернату завершена. Щасливі зустрічати їх в Україні та передати законним опікунам. Зараз діти вже в міцних обіймах своїх рідних і близьких та під опікою Save Ukraine, – повідомив Кулеба.

Нагадаємо, Зеленський: Мирна угода з рф буде пасткою

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next