У Данії хочуть, аби ЄС обмежив користування соцмережами для дітей віком до 15 років

У Данії хочуть, аби ЄС обмежив користування соцмережами для дітей віком до 15 років

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен закликала Європейський Союз ввести обмеження на користування соцмережами для дітей віком до 15 років.

Її слова передає Politico.

Так вона хоче захистити підлітків від шкідливого контенту та екранної залежності.

Сьогодні ви можете створити профіль у більшості місць, якщо вам лише 13 років. Але коли тобі 13 років, ти все ще дитина. І ми бачимо, що ризик для дітей у соціальних мережах занадто великий, — писала Фредеріксен у данській газеті разом з депутаткою Європарламенту Крістель Шальдемосе.

Обидві політикині також вказували, що вікове обмеження повинне супроводжуватися ефективними інструментами перевірки віку, адже «технологічні гіганти не беруть на себе відповідальність за це».

Вони також вважають, що новий кодекс ЄС щодо правил модерації контенту й закон про цифрові послуги (DSA) є недостатніми заходами, щоби протистояти великим платформам соцмереж.

Нагадаємо, Понад 40% рішень ЄС щодо України блокує Угорщина

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців Поїздки до ЄС: Данія та Бельгія зберегли безвізовий режим для вакцинованих українців
Громадяни України, які повністю вакциновані можуть подорожувати Бельгією та Данією. За інформацією міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, ці країни зберегли право безвізового режиму.
100 тисяч примірників: у країнах ЄС для дітей друкують книжки українською мовою 100 тисяч примірників: у країнах ЄС для дітей друкують книжки українською мовою
Друк книжок для дітей, які із батьками були змушені переїхати до Європи внаслідок війни, відбувається в межах проєкту "Книжки без кордонів".
Load next