Фінляндія хоче залучити резервістів до патрулювання кордону з рф

Фінляндія хоче залучити резервістів до патрулювання кордону з рф

Фінляндія має намір змінити законодавство, дозволивши залучати тисячі резервістів до патрулювання кордону із Росією у разі раптового зростання кількості мігрантів.

Про це йдеться у новому фінському урядовому законопроєкті, пише Reuters.

Фінів, які пройшли військову службу у прикордонній службі, зможуть за виняткових обставин залучати до патрулювання кордону країни із Росією, - стверджує Reuters.

Зазначається, що законопроєкт буде незабаром винесений на голосування у парламенті, який контролює проурядова більшість.

Reuters нагадує, що Фінляндія звинувачує Росію у перетворенні мігрантів на зброю в намаганні дестабілізувати НАТО.

Наприкінці минулого року Фінляндія закрила свій 1340-кілометровий кордон із Росією на тлі зростання кількості перетинів громадянами третіх країн, на кшталт Сирії та Сомалі. Близько 1300 шукачів притулку перетнули кордон з Росії до Фінляндії минулого року у порівнянні із менш, ніж 40 цього року після закриття кордону, - йдеться у матеріалі.

На переконання уряду Фінляндії, цей “гібридний напад Росії” може поновитися будь-коли, тож до нього необхідно підготуватися й на законодавчому рівні. Тому Гельсінки не лише хочуть збільшити кількість людей, яким дозволено патрулювати кордон, а й працюють над новим законом, що дозволить негайно депортувати шукачів притулку, відхиляючи їх прохання про надання статусу біженців.

Нагадаємо, Байден викликав Трампа на дебати

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next