Пошук зниклих безвісти: українці влітку зможуть здати зразки ДНК у восьми країнах

Пошук зниклих безвісти: українці влітку зможуть здати зразки ДНК у восьми країнах

Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти упродовж літа цього року збиратиме зразки ДНК в українців за кордоном у восьми країнах, у тому числі - у Молдові і Румунії.

Про це повідомляє управління з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Міністерства внутрішніх справ.

У взаємодії з Головним слідчим управлінням Національної поліції України та Секретаріатом Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Міжнародна комісія з питань зниклих безвісти (ІСМP, International Commission on Missing Persons) планує провести кампанію зі збору референтних (ДНК) зразків упродовж літа 2024 року у: Молдові, Румунії, Болгарії, Угорщині, Франції, Люксембурзі, Бельгії, Нідерландах, ‒ зазначили у МВС.

У пресслужбі додали, що якщо у родині громадянина є особа, що зникла безвісти у зв’язку з військовою агресією РФ в Україні, то людина може надати свої референтні (ДНК) зразки МКЗБ.

Для запису на відбір ДНК зразків просимо залишити інформацію про особу, яка зникла безвісти, за посиланням або надавши відповідну інформацію за телефоном МКЗБ в Україні +38(068) 791-00-00 (доступні також месенджери Telegram, Viber, Whatsapp).

Нагадаємо, Росія намагається сформувати підпілля в Україні, мета - диверсії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next