Для Путіна головним геополітичним викликом є свобода і демократія ‒ Ющенко

Для Путіна головним геополітичним викликом є свобода і демократія ‒ Ющенко

Третій президент України Віктор Ющенко заявив, що затримка США з військовою допомогою була «колосальним» зволіканням, яке дозволило Путіну завдати більшої шкоди Україні.

Про це він повідмив в інтерв’ю Associated Press.

За його словами, ця затримка «не є фатальною» для України, але вона змусила українських військових переглянути цьогорічну військову кампанію. Він підкреслив, що більших успіхів можна досягти, якщо союзники будуть об'єднані.

Для Путіна головним геополітичним викликом є свобода і демократія. І сьогодні він використовує всі наявні ресурси, щоб показати, що західний світ слабкий і не здатний до об'єднання, - сказав Ющенко.

Ющенко підтримав ведення війни президентом Володимиром Зеленським і заявив, що жоден український політик не відмовиться від території заради припинення війни. Він зауважив, що для США та Європи було б «великою помилкою» очікувати на таку угоду заради миру, і що це лише заохотить Путіна до нового нападу.

Це дасть Путіну п'ять чи сім років, щоб зміцнитись, а потім знову розпочати ці жахіття, - заявив експрезидент.

Він закликав західних союзників швидше приймати політичні рішення, щоб допомогти Україні.

Лінія фронту працює 24 години на добу, вона не знає відпусток. Гостра нестача боєприпасів змусила українські сили здавати село за селом на лінії фронту, і посіяла занепокоєння серед західних союзників України щодо перспектив Києва у відбитті російського вторгнення. Це стало сигналом для Путіна «нападати, руйнувати інфраструктуру, чинити безчинства по всій Україні, - наголосив Ющенко.

Також він додав, що це підриває моральний дух тих у світі, хто стоїть з Україною і підтримує її.

За словами Ющенка, Україна зазнала великих втрат за два роки повномасштабної війни, і йому соромно чути аргументи про «втому від війни» і що це не має бути виправданням для того, щоб припинити боротьбу.

Кожного дня ми платимо за це життям. Життями дітей і жінок, життями українських солдатів. Щодня руйнується наша інфраструктура, - сказав експрезидент.

Він вважає перемогу України неминучою, враховуючи жертви, на які йдуть громадяни країни, і розглядає цю війну як визначальну битву за захист демократії від тиранії та імперіалізму.

Нагадаємо, У Вовчанську зникли двоє волонтерів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму Кабмін затвердив стратегію деокупації Криму
Кабінет міністрів на засіданні 29 вересня затвердив Стратегію деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Load next