Бельгія виділить Україні ще €9 мільйонів на відновлення енергетики

Бельгія виділить Україні ще €9 мільйонів на відновлення енергетики

Бельгія виділить додаткові 9 мільйонів євро допомоги для відновлення пошкодженої внаслідок атак рф української енергетичної інфраструктури. Ця сума є частиною нового пакета заходів підтримки України.

Про це заявила міністерка зі співпраці з метою розвитку Бельгії Каролін Геннес, пише La Libre.

Сотні тисяч людей залежать від цих електростанцій для опалення, приготування їжі та прання, — йдеться в повідомленні.

Ці кошти спрямують Програмі розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН), яка першою поставила нові генератори в Україну після початку великої війни. Відтоді вона створила систему швидкої закупівлі запчастин і постачання нового обладнання для відновлення пошкодженої та зруйнованої інфраструктури.

Геннес зазначила, що енергетична інфраструктура України є застарілою і дуже централізованою, що робить її дуже вразливою до атак російських ракет. 

Саме тому ПРООН приділяє особливу увагу стійким, децентралізованим джерелам енергії, як-от сонячні батареї, щоб руйнування одного об'єкта не призвело до негайного вимкнення електроенергії для сотень тисяч людей, — сказала вона.

Міністерка зауважила, що через ООН Бельгія допоможе відновити енергетичну інфраструктуру, зокрема, навколо Харкова, який зараз перебуває під щоденними обстрілами російської армії.

Це вже звична тактика путіна: максимально ускладнити життя українському населенню за лінією фронту, щоб зламати його психологічно, — додала Геннес. Утім, наголосила вона, разом із військовою підтримкою «допомога Бельгії зміцнить стійкість України».

Нагадаємо, США знайшли спосіб заблокувати російським військовим доступ до Starlink

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next