Посадовець Укрзалізниці вимагав ₴10 мільйонів хабаря за передачу землі в оренду

Посадовець Укрзалізниці вимагав ₴10 мільйонів хабаря за передачу землі в оренду

Заступника начальника служби колії регіональної філії Укрзалізниці у Києві викрили у вимаганні 10 млн гривень хабаря від керівника столичної будівельної компанії.

Про це повідомляє СБУ.

Викриття зловмисника здійснила СБУ спільно з Національною поліцією за сприяння керівництва Укрзалізниці.

За даними слідства, чиновник «гарантував» за 10 млн грн безперешкодно передати підряднику в довгострокову оренду шість гектарів землі, яка перебуває на балансі державного підприємства. Також обіцяв «пришвидшену» процедуру укладання відповідних договорів на рівні Укрзалізниці та Київської міської держадміністрації.

У разі відмови платити хабар посадовець погрожував штучними перешкодами під час оформлення технічних паспортів і дозвільних документів на оренду землі.

Правоохоронці затримали фігуранта під час передачі йому першої частини неправомірної вигоди.

Зловмиснику оголосили підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нині посадовець перебуває під вартою.

Нагадаємо, Україна цього місяця отримає від Німеччини нову систему ППО IRIS-T - посол

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці СБУ затримало на хабарі та розкраданні пального працівника Укрзалізниці
Служба безпеки України заблокувала масштабний механізм розкрадання дизельного пального на Укрзалізниці. За даними слідства, злочинна схема існувала у більшості структурних підрозділів установи.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Load next