​Фінляндія дозволила Україні бити своєю зброєю по території рф

​Фінляндія дозволила Україні бити своєю зброєю по території рф

Україна може атакувати росію за допомогою зброї, яку отримала від Фінляндії.

Про це заявила міністерка закордонних справ Еліна Валтонен, передає Uusi Suomi.

Валтонен сказала, що держава, яка веде оборонну війну, може атакувати військові об’єкти на території агресора, якщо це необхідно для самооборони.

Фінляндія не встановлювала особливих обмежень на свою матеріальну допомогу Україні, але свідома, що вона використовується відповідно до міжнародного права. Росія веде незаконну агресивну війну в Україні, а Україна має право на самооборону згідно зі статтею 51 Статуту ООН. Сюди також входять напади на військові об’єкти на території агресора, необхідні для самооборони, – сказала глава фінського МЗС.

Нагадаємо, В Європарламенті провели обшуки в межах розслідування справи про втручання рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео) Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео)
Раніше повідомлялось, що український снайпер застрелив підполковника Збройних сил Російської Федерації на Донбасі.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші" Неспокійна доба на Донбасі: проросійські бойовики 5 разів порушили "режим тиші"
Протягом минулої доби, 1 червня в районі окупованих територій та проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 5 порушень режиму припинення вогню.
Load next