США заявили про відбиття атаки хуситів в Аденській затоці та Червоному морі

США заявили про відбиття атаки хуситів в Аденській затоці та Червоному морі

Сполучені Штати заявили, що 10-11 травня сили коаліції відбили атаку дронів з боку підтримуваних Іраном єменських бойовиків-хуситів у водах Аденської затоки та Червоному морі.

Про це повідомило Центральне командування США (CENTCOM).

За словами військових, літак коаліції успішно збив БПЛА, який хусити запустили над Аденською затокою з підконтрольних ним територій в Ємені. Сили CENTCOM успішно знищили три БПЛА, запущені хуситами над Червоним морем з підконтрольних ним територій в Ємені.

Внаслідок атаки та збиття дронів ніхто з американських, коаліційних або торгових суден не постраждав і не був пошкоджений, зазначає командування. CENTCOM зауважив, що ці БПЛА становили безпосередню загрозу як коаліційним силам, так і торговим суднам в регіоні.

Ці заходи вживаються для захисту свободи судноплавства та забезпечення безпеки міжнародних вод для американських, коаліційних і торговельних суден, – за традицією підсумували своє повідомлення військові США.

Нагадаємо, У рекрутингових центрах найпопулярніші посади водіїв, механіків, операторів дронів - Умєров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Load next