Британська розвідка вважає, що росіянам не вдасться створити "буферну зону" на півночі Харківщини

Британська розвідка вважає, що росіянам не вдасться створити "буферну зону" на півночі Харківщини

Україна стабілізувала наступ військ РФ на Харківському напрямку. Наступальний імпульс росіян стримав український опір.

Про це повідомляє міноборони Великої Британії.

Росіяни продовжують атакувати Вовчанськ, але ЗСУ відбивають більшість атак. Місто, як і раніше, обстрілюють, але українські сили, що обороняються, відбивають більшу частину атак військ РФ, - повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

У розвідці додають, що росіяни, ймовірно, контролюють село Бугроватка на півночі Харківської області.

Оскільки село Бугроватка, розташоване на південному заході від Вовчанська, імовірно, перебуває під їхнім контролем, російські війська намагаються встановити фізичний контроль над прилеглою переправою через річку Сіверський Донець, тим самим створюючи загрозу флангу та тилу українських сил, що обороняються, в самому Вовчанську, - йдеться у звіті.

Водночас на Лук'янському напрямку російські війська продовжують атакувати в напрямку села Липці, але, за даними українського Генерального штабу, станом на вечір 22 травня 2024 року, суттєвого прогресу у них не було.

Російський лідер Володимир Путін заявив, що окупаційні війська нібито хочуть створити "буферну зону" на півночі Харківської області. Британська розвідка вважає, що росіяни не мають успіху з цим.

Північний харківський фронт, ймовірно, стабілізувався, а російський територіальний контроль фрагментарний та не об’єднаний. Успіх РФ на цій ділянці буде обмеженим протягом наступного тижня, оскільки початковий імпульс росіян було стримано українським опором, - заявили британські аналітики.

Нагадаємо, У Британії під час меморіального польоту розбився літак

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next