Золото злетіло до історичного максимуму

Золото злетіло до історичного максимуму

Золото злетіло до історичного максимуму завдяки оптимізму щодо того, що Федеральний резерв почне пом’якшувати монетарну політику цього року, а також зростанню геополітичної напруженості на Близькому Сході.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Ціна на банківський метал підскочила на 1,4% до 2450,07 доларів за унцію, перевищивши попередній внутрішньоденний рекорд, досягнутий у квітні. Трейдери підвищують ставки на те, що Федеральний резерв може знизити вартість запозичень вже у вересні, що сприятиме зростанню цін на золото.

Минулого тижня долар США впав, а казначейські облігації зросли після того, як інфляція в квітні сповільнилася більше, ніж очікувалося. Це надало підтримку дорогоцінному металу.

Золото постало в центрі уваги після того, як розбився гелікоптер з президентом Ірану Ебрагімом Раїсі. Ця новина посилила відчуття зростаючих геополітичних ризиків в регіоні після того, як напередодні нафтовий танкер, що прямував до Китаю, був підбитий ракетою Хуситів в Червоному морі.

Зростання золота зумовлене новинами та невизначеністю щодо того, що сталося в Ірані, – сказав Ніколас Фраппелл, глобальний керівник відділу інституційних ринків нафтопереробного заводу ABC в Сіднеї.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Найактивніше на цей час ворог діє на Покровському напрямку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Теги: 
Читайте також
Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні
Міністерство економіки України оприлюднило інформацію про нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива. Згідно з цим ціна на паливо в Україні не повинна перевищувати 29,92 грн за літр.
Load next