Українські військові медики обмінялися досвідом із колегами з НАТО

Українські військові медики обмінялися досвідом із колегами з НАТО

Відповідна робоча зустріч за участі представників Міністерства оборони, Командування Медичних сил ЗСУ та військових частин відбулася вперше за організації Комітету начальників військово-медичних служб НАТО та Центру передового досвіду військової медицини НАТО  у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Про це повідомляє Міноборони.

Понад 100 учасників із 17 країн-союзників і партнерів НАТО зібралися разом, щоб переглянути та проаналізувати спостереження, пов’язані з медичною підтримкою та медичним забезпеченням військових операцій у поточних і минулих конфліктних ситуаціях і війнах. Представники країн-партнерів надали цінну інформацію та взяли участь у всіх дискусіях, підкресливши актуальність безпосереднього досвіду останніх конфліктів.

Досвід України був в центрі всіх дискусій – від надання допомоги пораненим до матеріально-технічного забезпечення, евакуації та реабілітації в умовах бойових дій, які ведуться із активним застосуванням БПЛА різного типу, ‒ заявили у відомстві.

Результати робочої зустрічі безпосередньо вплинуть на медичну доктрину НАТО та парадигми навчання з метою покращення готовності, стійкості та колективної оборони.

Вони також будуть інтегровані в оперативні стандарти та освітні рамки НАТО, зміцнюючи можливості медичного реагування Альянсу.

Нагадаємо, СБУ спільно з ФБР та партнерами з ЄС викрила міжнародну мережу хакерів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх Очільник НАТО заявив, що росія не виводить свої війська з України, а переміщує їх
За словами Єнса Столтенберга, можна очікувати нові наступальні дії.
У Харкові помер український військовий, який дістав поранення на Донбасі (фото) У Харкові помер український військовий, який дістав поранення на Донбасі (фото)
Внаслідок обстрілів, які відбулись 15 липня, з боку російських бойовиків було поранено двох українських військовослужбовців. Серед них був і Олександр, який отримав 80% опіків тіла.
Load next