Зеленський заявив, що атака на Харківщину - перша хвиля наступу рф

Зеленський заявив, що атака на Харківщину - перша хвиля наступу рф

Президент Володимир Зеленський, коментуючи наступ російських сил у Харківській області, сказав, що наразі ситуація «контрольована», але не «стабілізована».

Про це він повідомив у інтерв’ю AFP.

Зеленський заявив, що російські війська просунулися на відстань від 5 до 10 кілометрів уздовж північно-східного кордону, перш ніж їх зупинили українські сили.

Російський наступ міг складатися з кількох хвиль. Перша хвиля була в Харківській області, - додав він.

Президент применшив успіхи Росії в наступі, але додав: "Ми маємо бути тверезими і розуміти, що вони йдуть углиб нашої території. А не навпаки. І це все ще їхня перевага".

На його думку, сили РФ мають намір атакувати Харків, навіть розуміючи, що це буде "дуже важко". "Вони розуміють, що у нас є сили, які будуть довго боротися".

При цьому російський диктатор Володимир Путін напередодні стверджував, що російська армія «на сьогодні» не планує брати Харків, а намагається створити «санітарну зону» на прикордонних з Бєлгородською областю територіях, – пише AFP.

Також Зеленський зазначив, що у Росії недостатньо сил для "повномасштабного наступу на столицю, такого, як було на початку" вторгнення в лютому 2022 року. Україна та її західні союзники не повинні проявляти слабкість, і закликав розгорнути дві батареї ППО Patriot, щоб захистити небо над Харківською областю та показати стійкість України.

Вони - як звір… Якщо вони відчувають слабкість десь у цьому напрямку, вони будуть тиснути, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, У застосунку Резерв+ уже авторизувалися 150 тисяч осіб - Міноборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії Контррозвідка СБУ викрила одного з командирів ЗСУ, який шпигував на користь Росії
Контррозвідкою СБУ України викрито полковника ЗСУ України ‒ командира одного з підрозділів, секретоносія з найвищою формою допуску, який має громадянство РФ та несанкціоновано накопичував таємні військові документи.
Load next