До України прибула колона з 20 автомобілів, переданих мерією Лондону

До України прибула колона з 20 автомобілів, переданих мерією Лондону

До України на вихідних прибула колона з 20 автомобілів, переданих мерією Лондону у рамках програми утилізації автомобілів з наднизьким рівнем викидів (Ulez).

Про це повідомляє The Guardian.

Колона з 20 транспортних засобів, подарованих Україні через програму утилізації автівок в Лондоні, з наднизькими викидами (Ulez), прибула на вихідних, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Україні було передано понад 100 автомобілів, причому близько половини з них вже було доставлено. Британська українська допомога (BUAID), яка працює за цією схемою спільно з Transport for London (TfL), повідомила, що ще 13 автомобілів перебувають на шляху до України, де їх використовуватимуть для медичних та гуманітарних цілей.

Зона Ulez була розширена мером Лондона Садіком Ханом у серпні 2023 року і тепер охоплює всю столицю Британії, що робить її найбільшою у світі зоною стягнення плати за забруднення навколишнього середовища. Люди, які їздять у цій зоні на автомобілі, що не відповідає мінімальним стандартам викидів, мають платити 12,50 фунтів стерлінгів на день.

Метою програми є знизити рівень шкідливих викидів в атмосферу міста, поліпшити якість повітря для жителів та гостей Лондона, а також сприяти переходу на більш екологічний транспорт.

Нагадаємо, Байден в 4 рази збільшив мита на китайські електромобілі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next