Україна закликала МОК позбавити російських та білоруських борців ліцензій на Олімпіаду

Україна закликала МОК позбавити російських та білоруських борців ліцензій на Олімпіаду

Очільник Мінмолодьспорту Матвій Бідний, президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт та президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко надіслали спільного листа Міжнародному олімпійському комітету (МОК) у зв’язку з кваліфікацією на Париж-2024 представників російської федерації і білорусі, які відкрито підтримують воєнні дії проти України.

Про це повідомляє пресслужба Мінмолодьспорту.

Федерація спортивної боротьби росії назвала спортсменів, які візьмуть участь у літніх Олімпійських іграх 2024 року.

Українські спортивні інституції у свою чергу звернули увагу, що вказані спортсмени підтримують війну в Україні, політику російського диктатора та не відповідають достатнім критеріям, для отримання статусу індивідуального нейтрального атлета (AIN). Зокрема, це Дінара Кудаєва, Наталія Малишева, Ольга Хорошавцева та Ірина Курачкіна.

У листі наведені факти підтримки війни даними атлетами. Підписанти просять взяти до уваги дану інформацію та забезпечити запобігання участі російських та білоруських спортсменів, що є членами військових організацій або прихильниками війни проти України, в Олімпійських іграх.

Окремо висловлюється вдячність за додаткові докази порушення умов нейтральності вказаними спортсменами watchers.media.

Також у зверненні вкотре наголошується, що вся російська та білоруська спортивна спільнота  є інструментом державної політики країн-агресорів, і спортсмени із російським та білоруським громадянством не можуть відповідати достатнім критеріям для набуття статусу індивідуального нейтрального атлета (AIN). Це підриває основи міжнародного спортивного співтовариства та ставить під сумнів справедливість та неупередженість у спортивних змаганнях.

Непохитною залишається й позиція України: доки російські війська з підтримкою уряду білорусі продовжують вести свою жорстоку війну проти українського народу, необхідно запровадити заборону на участь російських та білоруських спортсменів у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому статусі, - йдеться у заяві на адресу МОК.

Нагадаємо, Україна розгромила Молдову в товариському матчі напередодні Євро-2024

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Український тренер Ребров тішиться, що на Абрамовича наклали санкції Український тренер Ребров тішиться, що на Абрамовича наклали санкції
Сергій Ребров також розповів про своїх батьків, які ховаються в бомбосховищах.
Load next