На Волині чоловік намагався вивезти з України колекцію монет, карбованих у середині минулого століття

На Волині чоловік намагався вивезти з України колекцію монет, карбованих у середині минулого століття

У міжнародному пункті пропуску "Устилуг" на Волині прикордонники вилучили в чоловіка колекцію монет, карбованих у середині минулого століття.

Про це повідомляє Волинська митниця. 

Колекцію з дев'яти монет, карбованих у середині минулого століття, затримали на митному посту "Устилуг". Їх виявили серед особистих речей українця, який виїжджав за кордон.

Ця підбірка може мати культурну цінність, а тому підлягає письмовому декларуванню з обов'язковим пред'явленням Сертифікату про право вивезення/тимчасового вивезення за межі України. Такого документа чоловік не мав, бо попередньо не звертався ні до експерта, ні до Мінкультури, – розповіли прикордонники. 

Монети у чоловіка вилучили. Їх передадуть на вивчення фахівцям, аби встановити рівень цінності та ринкову вартість.

Відповідно до ч. 3. ст. 471 Митного кодексу недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення за межі митної території України та які переміщуються громадянами, тягне за собою накладення штрафу з конфіскацією таких товарів або без такої. Остаточні рішення приймуть після проведення експертизи. 

Нагадаємо, В Україні знеструмлені понад 55 тисяч споживачів

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото) На Волині контрабандисти гелікоптером переправляли сигарети через кордон (фото)
Правоохоронців СБУ викрили міжрегіональних контрабандистів, які незаконно переправляли гелікоптером сигарети на загальну суму до 30 тисяч доларів щодня.
На Волині поліцейські побили чоловіка, який повідомив про крадіжку На Волині поліцейські побили чоловіка, який повідомив про крадіжку
Луцьких правоохоронців, яких підозрюють у зловживанні службових повноважень і незаконному затриманні громадянина, відсторонили від посад.
Load next