Дрони Magura V5 завдали збитків російському флоту на $500 млн – Юсов

Дрони Magura V5 завдали збитків російському флоту на $500 млн – Юсов

За допомогою багатоцільових надводних безпілотних дронів вдалося завдати збитків російському флоту на 500 мільйонів доларів.

Про це представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив в ефірі інформаційного марафону.

За його словами, секрет українського морського дрона Magura полягає у майстерності українських виробників, яким вдалося зробити унікальний засіб ураження не лише ворожого флоту, а й озброєння і особового складу, що знаходяться на борту кораблів на момент їхнього знищення.

Він додав, що майстерність виробників поєднується з майстерністю і вмілістю операторів і фахівців Головного управління розвідки і розвідників, зокрема, спецпідрозділу Group 13.

Це поєднання, яке постійно удосконалюється і дає все нові і нові результати. Справді, сьогодні морський дрон Magura в руках операторів ГУР МО – це грізна зброя і, напевно, найбільш ефективний винищувач чорноморського флоту агресора за період повномасштабного вторгнення. Уже станом на зараз на понад 500 мільйонів доларів чорноморський флот агресора зазнав збитків внаслідок ефективних дій спецпризначенців Головного управління розвідки з використанням дронів Magura, - наголосив Юсов.

Представник ГУР додав, що постійно йде процес вдосконалення морського дрона Magura V5.

Після кожної вдалої операції відбувається ретельний аналіз, як дій ворога, бо ворог також не стоїть на місці, а намагається знаходити засоби і інструменти протидії і використовувати нову тактику для того, щоби захищати свої судна. Тим не менше, усе це аналізується і робляться відповідні висновки. Вдосконалюється як сам засіб ураження Magura, і що стосується оснащення та бойової частини та інших моментів, які стають кожного разу новими сюрпризами для ворога, - сказав Юсов.

Також удосконалюється тактика українських морських дронів.

Нагадаємо, США знайшли спосіб заблокувати російським військовим доступ до Starlink

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію Окупанти вивели з ладу камери ОБСЄ, щоб встановити на цьому місці свою мінометну позицію
Російські бойовики в районі шахти "Октябрьская" на околиці Донецька замінили камери відеоспостереження ОБСЄ для того аби встановили там свою мінометну позицію для обстрілу українських військових.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Load next