Заробив $1 млн на ухилянтах: посадовця Одеського ТЦК взяли під варту

Заробив $1 млн на ухилянтах: посадовця Одеського ТЦК взяли під варту

Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід посадовцю Приморського районного ТЦК та СП, який заробив на тому, що допоміг 138 чоловікам уникнути мобілізації.

Про це повідомили в пресслужбі суду.

Суддя задовольнив клопотання правоохоронців, призначивши підозрюваному військовому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 242 240 гривень.

Під час судового розгляду посадовця ТЦК не затримували. Він може оскаржити ухвалу суду, поки вона не набрала чинності. Раніше в Державному бюро розслідувань розповідали, що схема ухилення від мобілізації, у яку був залучений фігурант розслідування, почала діяти в липні 2023 року.

Тоді начальник відділу одного з одеських ТЦК почав втручатися в роботу електронної бази реєстру військовозобов'язаних «Оберіг» і відкоригував дані 138 чоловіків, зробивши їх непридатними для військової служби. 

Ця послуга коштувала чоловікам від 4,5 до 7 тисяч доларів. Так, фігурант заробив щонайменше мільйон доларів.

Йому повідомили про підозру за ч. 5 ст. 361 Кримінального кодексу України — несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем. За це чоловік може отримати до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Понад 1 млн грн збитків на ремонті укриттів: у Кривому Розі викрито начальницю відділу освіти

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
рф намагалася використати криміналітет, щоб розхитати ситуацію на Одещині (відео) рф намагалася використати криміналітет, щоб розхитати ситуацію на Одещині (відео)
За інформацією СБУ, викрите угруповання мало «полювати» на правоохоронців і активістів-патріотів.
Load next