У мирному саміті щодо України братимуть участь 50 держав - МЗС Швейцарії

У мирному саміті щодо України братимуть участь 50 держав - МЗС Швейцарії

Участь у мирному саміті щодо України, який відбудеться 15-16 червня у Швейцарії, підтвердили 50 країн.

Про це повідомив керівник відділу комунікацій міністерства закордонних справ Швейцарії Ніколя Бідо, передає SwissInfo.

За словами Бідо, серед лідерів, які братимуть участь у мирному саміті, є глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та очільник Європейської ради Шарль Мішель, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем'єрка Італії Джорджія Мелоні, прем'єр Канади Джастін Трюдо та президент Франції Еммануель Макрон.

Водночас він підкреслив, що швейцарське МЗС задоволене таким результатом, однак очікує більшого.

Там присутні провідні європейські країни, але ми також хотіли б, щоб там було якнайбільше країн Глобального півдня, тому що ми хочемо провести відкриту дискусію про всі можливості та роздуми про мир в Україні, - сказав представник дипломатичного відомства.

Бідо зазначив, у міністерстві очікують на великий склад учасників мирного саміту, тому Швейцарія намагається переконати інші держави, які ще не зробили вибору. Водночас глава відділу комунікацій МЗС акцентував, що РФ не братиме участі в події, але залучення її до саміту в майбутньому є однією з цілей зустрічі на рівні лідерів.

Ми перебуваємо на етапі підготовки, ми не укладатимемо мир як такий у Бюргенштоку, але ми дійсно хотіли б запустити процес, у якому братиме участь Росія. Тому ми підтримуємо з нею контакт, - додав Бідо.

Нагадаємо, В статусі безвісти зниклих офіційно зафіксовано близько 14000 цивільних осіб ‒ Лубінець

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Смертельна ДТП у Харкові з неповнолітнім: батьків 16-річного водія Infiniti можуть судити за двома статтями Смертельна ДТП у Харкові з неповнолітнім: батьків 16-річного водія Infiniti можуть судити за двома статтями
Микола Харківський у момент ДТП їхав на автомобілі, який зареєстрований на його матір, яка проживає закордоном. В той час, як батько Харківського Михайло говорив, що не є заможною людиною та офіційно не працює.
У Кривому Розі знайшли мертвим родича покійних братів Павлових У Кривому Розі знайшли мертвим родича покійних братів Павлових
Цивільна дружина Бориса Павлова повідомила поліції, що виявила свого чоловіка, Бориса Павлова, повішеним у власному будинку. Це вже третя смерть у родині Павлових за останній час.
Поліція влаштувала черговий допит депутатки Скороход, яка зізналася у вбивстві коханого Поліція влаштувала черговий допит депутатки Скороход, яка зізналася у вбивстві коханого
Заступника глави МВС здивувало, що заява про можливе вбивство Полякова пролунала в ефірі телеканалу.
Load next