Понад 40% рішень ЄС щодо України блокує Угорщина

Понад 40% рішень ЄС щодо України блокує Угорщина

Згідно з підрахунками міністерства закордонних справ Литви, 40% рішень Європейського Союзу щодо України заблокувала або продовжує блокувати Угорщина.

Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Щодо нинішньої позиції Угорщини необхідна прозоріст», — наголосив він і зазначив, що неправильно розглядати численні вето Будапешта як окремі епізоди.

Ландсбергіс навів кілька прикладів, як-от восьмий транш військової допомоги Україні з Європейського фонду миру (ЄФМ), нові багатомільярдні надходження для Києва з цього фонду, переговори про вступ України до ЄС, які "перебувають у заручниках в Угорщини".

І я можу продовжувати й продовжувати: спільна заява щодо Грузії, допомога з ЄФМ Вірменії — майже всі наші необхідні рішення блокуються однією країною, — додав він.

Міністр закликав розглядати ці дії Будапешта як системний підхід до будь-яких зусиль ЄС, "спрямованих на те, щоб відігравати будь-яку значущу роль у зовнішній політиці".

Я думаю, що це зайшло вже дуже, дуже далеко: якщо поглянути на це системно, то це дуже довгий послужний список, це вже історія перешкоджання здатності Європи діяти, і про це потрібно говорити,— зауважив Ландсбергіс.

Він наголосив: "якщо цьому не протидіяти — ми як спільнота застрягнемо, будемо неефективні й не зможемо рухатися навіть у тих місцях, які мають для нас життєво важливе значення".

Нагадаємо, Дані через «Резерв+» уже оновили понад 14 тисяч військовозобов'язаних у 124 країнах

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next