Франція дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ - BBC

Франція дозволила Україні бити своєю зброєю по території РФ - BBC

У Франції заявили, що оскільки Україна від початку не отримала обмежень на використання їхніх ракет Storm Shadow, вона може бити ними по території РФ.

Про це повідомляє BBC з посиланням на слова неназваного офіцера військової авіації Франції.

Як зазначили у виданні, Велика Британія та Франція, які постачають Україні крилаті ракети повітряного базування Storm Shadow, дальність дії яких може сягати 250 км, ще від початку не обмежували їхнє використання.

Аргументуючи це, видання наводить слова президента Франції Емманюеля Макрона, який минулого тижня заявив журналістам, що Захід має дозволити Україні бити їхньою зброєю по території РФ.

Ми маємо дозволити нейтралізувати військові об'єкти, з яких запускаються ракети, і, по суті, військові об'єкти, з яких Україна зазнає нападів, - наголосив він.

За словами офіцера військової авіації, який говорив на умовах анонімності, така риторика сприймається як дозвіл на використання Storm Shadows для ударів по РФ. Також він додав, що Україна тепер може завдавати ударів по аеродромах у Курській і Бєлгородській областях, які межують з Україною.

Втім, такі операції є обмеженими з огляду на те, яких цілей вони можуть досягти. Українські Су-24, оснащені цими ракетами, повинні будуть наблизитися до російського кордону, щоб запустити їх, що робить їх вразливими перед російськими системами ППО. 

Нагадаємо, Президент Філіппін попередив про загрозу початку війни із Китаєм

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі Бойовики тричі обстріляли українські позиції ООС на Донбасі
За минулу добу, 25 квітня бойовики тричі порушили режим тиші й обстріляли позиції на яких перебувають українські військові. Втрат серед українських військових немає.
Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео) Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео)
Раніше повідомлялось, що український снайпер застрелив підполковника Збройних сил Російської Федерації на Донбасі.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next