В уряді Німеччини виникла суперечка через додаткові кошти на армію

В уряді Німеччини виникла суперечка через додаткові кошти на армію

Між міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером та главою міністерства оборони країни Борисом Пісторіусом назріває конфлікт через небажання першого виділити більше грошей на утримання армії.

Про це повідомляє Bild.

Лінднер, який представляє "Вільних демократів", не хоче збільшувати фінансування Бундесверу наступного року, адже прагне зберегти бюджет міністерства оборони на рівні 52 мільярдів євро.

Раніше Пісторіус, який представляє соціал-демократів, заявив канцлеру Олафу Шольцу та депутатам парламенту, що закладених наразі грошей недостатньо, і що йому потрібні додаткові 6,5 млрд євро, щоб досягти цільового показника НАТО у 2% ВВП.

Водночас міністерство фінансів стверджує, що для досягнення цієї мети у 2025 році збільшувати бюджет не є необхідним, а міністерство оборони оперує недостовірними цифрами.

На жаль, пан Пісторіус лише вказує на можливість створення безпеки через борги, – заявив Лінднер.

Міністр оборони ФРН прагне замовити два нових фрегати для військово-морського флоту, водночас бригада в Литві потребує 35 нових танків Leopard 2, а військово-повітряні сили мають отримати ще чотири системи ППО Patriot.

Очікують, що міністри проведуть зустріч наступного тижня. Спеціальний оборонний фонд у розмірі 100 мільярдів євро, створений після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, підтримав військовий бюджет Німеччини, але він має бути вичерпаний до 2028 року.

Нагадаємо, У рекрутингових центрах найпопулярніші посади водіїв, механіків, операторів дронів - Умєров

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донбасі двоє військових підірвалися на міні На Донбасі двоє військових підірвалися на міні
Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Load next