У Британії заявили, що союз росії та Китаю становить пряму загрозу

У Британії заявили, що союз росії та Китаю становить пряму загрозу

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс заявив, що альянс між Росією та Китаєм, що посилюється, становить загрозу для західних країн, а також закликав європейські країни збільшити військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Обговорюючи в інтерв'ю телеканалу Sky News вплив союзу Росії та Китаю, що зростає в усьому світі, Шаппс заявив, що це "пряма загроза нашому способу життя".

Якщо ми цінуємо нашу свободу та плекаємо нашу демократію, ми повинні бути стурбовані тим, що вони об'єднуються, – зазначив він.

Ці коментарі прозвучали після нещодавньої поїздки господаря Кремля Владіміра Путіна до Китаю, де він і лідер КНР Сі Цзіньпін пообіцяли посилити співпрацю проти "стримування" їхніх країн з боку США та попередили про зростання ядерної напруженості у відносинах із Заходом.

Обговорюючи загарбницьку війну РФ проти України, міністр оборони Великої Британіх сказав, що інші європейські країни повинні надавати більше допомоги.

Ми перебуваємо в екзистенціальній битві за те, як ми керуємо світовим порядком. Ми повинні вистояти в цій битві, – додав Шаппс.

Нагадаємо, Німеччина шукає ще €3,8 мільярда для України - Bild

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Load next