СБУ затримала колаборантку, яка агітувала мешканців Херсона "приєднатися" до рф

СБУ затримала колаборантку, яка агітувала мешканців Херсона "приєднатися" до рф

Служба безпеки затримала ще одну організаторку псевдореферендуму, який рашисти проводили під час окупації Херсонщини восени 2022 року.

Про це повідомляє СБУ.

Зловмисницею виявилась мешканка захопленого на той час Бериславського району. Тоді вона підтримала загарбників і запропонувала їм свою допомогу у війні проти України.

За це її призначили до окупаційного «виборчкому» на території Борозенської громади. Там вона займалася підготовкою до фейкового плебісциту щодо «приєднання» регіону до складу росії.

Для цього готувала списки місцевих жителів, а потім обходила двори та агітувала людей «проголосувати» на користь кремля. У ході таких «рейдів» фігурантка брала із собою бюлетені, в яких з погрозами закликала односельчан поставити «потрібні відмітки».

У разі відмови – «натякала», що наступного разу прийде у супроводі озброєних рашистів.

Після звільнення правобережної Херсонщини колаборантка «залягла на дно» і тривалий час переховувалась від правосуддя. Однак співробітники СБУ все одно задокументували злочинну діяльність фігурантки, встановили місце її перебування і затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вона перебуває під вартою. Зловмисниці загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Президент підписав закон про мобілізацію засуджених

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next