У Литві скасували всі дозволи на зброю, видані громадянам Росії та Білорусі

У Литві скасували всі дозволи на зброю, видані громадянам Росії та Білорусі

Після рішення литовського парламенту півтора року тому заборонити громадянам РФ та Білорусі, які мешкають у Литві, володіти зброєю, усі видані їм дозволи були скасовані.

Про це повідомляє LRT.

За даними Департаменту поліції, станом на кінець 2022 року, коли було прийняте відповідне рішення, дозволи на зберігання або носіння зброї мали 294 громадяни РФ та 46 громадян Білорусі. Усі ці дозволи були скасовані.

Є дві особи, у яких ще не забрали зброю. З ними зв’язалися, але зараз вони перебувають не у Литві. Зброя буде вилучена після їх повернення до Литви, – повідомили у департаменті поліції.

На початку року всі власники були письмово поінформовані про можливість добровільно продати зброю або здати її до 1 квітня.

Більшість громадян РФ та Білорусі скористалися цією можливістю, а решту зброї поліція вилучила після закінчення терміну 1 квітня.

Частину вилученої зброї передали до збройових крамниць для консигнаційного продажу. Незначна кількість зброї тимчасово зберігається у відділках поліції, повідомили в управлінні поліції.

Заборону на володіння зброєю громадянам РФ та Білорусі, які постійно мешкають у Литві, ініціював міністр оборони Лаурінас Кашчюнас, тодішній голова парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони.

Тоді політик заявив, що така поправка до закону "Про контроль за зброєю та боєприпасами" допоможе запобігти створенню та діяльності диверсійних груп, що діють на користь ворожих держав.

Нагадаємо, У межах United24 на медичні потреби зібрали майже 2 мільярди

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони Росія провела в окупованому Криму навчання з протиповітряної оборони
Російські військовослужбовці здійснили згортання пускових і радіолокаційних установок і здійснили марш в нові позиційні райони в окупованому Криму.
Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео) Українські військові ліквідували російського снайпера на Донбасі (відео)
Раніше повідомлялось, що український снайпер застрелив підполковника Збройних сил Російської Федерації на Донбасі.
Load next