Буданов заявив, що очікує нового наступу рф на Сумщині

Буданов заявив, що очікує нового наступу рф на Сумщині

Очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив, що очікує нового наступу російської армії на Сумщині.

Про це повідомляє The New York Times.

Ситуація на межі. Щогодини ситуація наближається до критичної, - заявив Буданов у відеозверненні з бункера в Харкові. 

За його словами, причиною цього є критична нестача зброї, особливо артилерійських боєприпасів, а зброя на суму 60,8 мільярдів доларів зі США, ледве почала надходити до України. На переконання Буданова, російські атаки на північному сході мають на меті виснажити резерви українських солдатів і відволікти їх від участі в бойових діях в інших регіонах.

Він додав, що наразі українська армія намагається перенаправити війська з інших ділянок фронту для зміцнення своєї оборони на північному сході.

Всі наші сили або тут, або в Часів Ярі" - заявив очільник ГУР, маючи на увазі український опорний пункт приблизно в 190 км на південь. - Я використав усе, що ми маємо. На жаль, у нас більше нікого немає в резерві.

На основі загальної ситуації на фронті Буданов зробив висновок, що українські війська зможуть укріпити свої позиції та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Однак він очікує, що Росія розпочне новий наступ далі на північ від Харкова, в Сумській області.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: За поточну добу противник провів 31 атаку позицій наших військ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українська армія на Сумщині зупинила ворожу колону зі складу російської бригади Українська армія на Сумщині зупинила ворожу колону зі складу російської бригади
Механізовані підрозділи ЗСУ відбили автомобільний міст і закріпилися на лівому березі Дніпра.​
Через обстріли на Сумщині стався витік аміаку (відео) Через обстріли на Сумщині стався витік аміаку (відео)
Наразі мешканцям Сум нічого не загрожує.
Load next