В Україні у перші дні літа очікується спека з дощами і грозами

В Україні у перші дні літа очікується спека з дощами і грозами

Перший літній вікенд в Україні буде спекотним, але не обійдеться і без опадів: дощова погода у вихідні очікується в більшості регіонів, місцями пройдуть грози.

Про це повідомили у Sinoptik.ua.

Так, у східних та південно-східних регіонах у суботу очікується сонячна погода без опадів. Термометри вдень тут покажуть +28…+31°, уночі — +15…+16°.

На Одещині, в центрі, на півночі та заході країни небо затягне хмарами, ймовірні дощі з грозами. У центральних і північних областях повітря прогріється до +25…+27° (уночі — до +14…+16°), у західних — до +21…+23° (уночі — до +13…+15°).

В неділю, 2 червня, опади у вигляді дощів і гроз очікуються майже на всій території України. Лише у Луганській, Донецькій, Херсонській та Запорізькій областях цілий день стоятиме сонячна погода. На сході та півдні буде спекотно — до +29…+31°, на півночі та в центрі — до +25…+28° (уночі — до +15…+17°). На заході країни термометри покажуть +21…+23° удень та +12…+15° уночі.

1–2 червня в усіх областях, крім західних, Вінницької, Одеської та Херсонської, оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Погода на початку тижня характеризуватиметься мінливою хмарністю та невеликими короткочасними дощами по всій Україні, за винятком Донецької, Луганської та Запорізької областей.

На півдні (крім Одеської області) та сході країни очікується +29…+31° (уночі — близько +18°). У північних регіонах, центрі України та Одеській області стовпчики термометрів піднімуться до +24…+27° (уночі — до +15…+17°), на заході країни — до +22…+25° (уночі — до +12 …+14°).

Згідно з народними прикметами, дрібний дощ 1 червня вважався достеменною ознакою дощового та прохолодного червня. Сонячна і суха погода, навпаки, віщувала спекотний початок літа.

Якщо вдень 2 червня здіймався сильний вітер, то літня погода обіцяла бути вельми примхливою. А ранковий туман був однозначно добрим знаком, що вказував на багатий урожай восени.

Нагадаємо, Україна і Швеція підписали безпекову угоду

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град
У західних областях України надзвичайники оголосили штормове попередження - очікуються грози, шквали та град.
Load next