Латвія виділила €10 мільйонів на артилерійські боєприпаси для України

Латвія виділила €10 мільйонів на артилерійські боєприпаси для України

Уряд Латвії на закритому засіданні у вівторок ухвалив рішення про виділення 10 млн євро на закупівлю артилерійських боєприпасів для України. Крім того, влітку буде поставлено чергову партію дронів.

про це повідомляє прем'єр-міністерку Евіку Силіню та міністра оборони Андріса Спрудса, передає Delfi.

Вказана сума грошей передбачена чеською ініціативою щодо постачання артилерійських боєприпасів Україні. Чехія координує дії низки країн, які вносять фінансування на закупівлю боєприпасів для потреб України. Спрудс повідомив, що на виділені Латвією гроші передбачається придбати понад 3 тис. великокаліберних 155-міліметрових снарядів.

Говорячи про діяльність очолюваної Латвією та Великобританією коаліції дронів, Спрудс нагадав, що нещодавно Латвія вже відправила Україні приблизно 100 дронів. На червень намічено відправлення другої партії, що складатиметься з близько 1000 бойових дронів різної потужності.

Наразі країни-учасниці коаліції заявили про фінансування у розмірі понад пів мільярда євро на закупівлю дронів.

Нагадаємо, Для Путіна головним геополітичним викликом є свобода і демократія ‒ Ющенко

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ На Донеччині здетонував склад боєприпасів: бойовики "ДНР" звинувачують ЗСУ
Бойовики "ДНР" заявили про обстріл тимчасово окупованого міста Ясинувата Донецької області. У результаті удару, який нібито було нанесено вранці 21 вересня, пошкодження зафіксовані у двох навчальних закладах.
Load next