СБУ затримала проросійських агітаторів, які вихваляли путіна та закликали відновити СРСР

СБУ затримала проросійських агітаторів, які вихваляли путіна та закликали відновити СРСР

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських пропагандистів, які діяли у різних регіонах України.

Про це повідомляє СБУ.

Зловмисники публічно виправдовували збройну агресію рф та закликали до захоплення всієї території нашої держави. Для проведення інформаційних диверсій фігуранти створили десятки спеціалізованих профілів у відеохостингу YouTube та популярних соцмережах.

У Києві викрито місцеву жительку, яка вихваляла путіна та війну рф проти України. Для поширення ворожої пропаганди вона зареєструвала анонімну сторінку в TikTok, де публікувала свої антиукраїнські дописи.

За даними слідства, переважну більшість аудиторії інтернет-ресурсу становили мешканці росії.

На Миколаївщині затримано очільника підпільної організації «молода гвардія більшовиків-ленінців», діяльність якої дистанційно координувала російська розвідка. За вказівкою окупантів їхні поплічники готували замовні публікації для підконтрольних кремлю міжнародних інформагентств.

У цих статтях автори популяризували колишній радянський союз та закликали до його відновлення. Для конспірації учасники ворожого підпілля діяли порізно та підписували свої «твори» різними псевдонімами.

На Дніпропетровщині затримано YouTube-блогера, який співпрацював з командуванням Південного військового округу країни-агресора. Від окупантів фігурант дистанційно отримував завдання на поширення провокаційних відеосюжетів про війну в Україні.

У замовних роликах їхній автор намагався дискредитувати Сили оборони та поширював фейки про ситуацію на фронті.

У Харкові затримано ще одного прихильника рашизму, який на власному YouTube-каналі вихваляв радянський режим та пропагував комуністичну символіку. За викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, СБУ затримала рецидивіста, який шпигував для рф за лініями оборони Харкова

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next