У рф катують політв’язня із Криму Рустема Османова

У рф катують політв’язня із Криму Рустема Османова

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляє про катування незаконно ув’язненого кримського активіста Рустема Османова у штрафному ізоляторі в Росії.

Про це повідомив Лубінець.

За його словами, “політв’язня протягом останніх трьох тижнів утримують у штрафному ізоляторі. Там щодо цивільного вчиняються протиправні дії: жорстоко б’ють і погрожують вбивством”.

Лубінець нагадав, що “Рустема затримали у квітні 2022 року в його будинку. Понад два роки чоловік незаконно ув’язнений. Наразі Османов утримується в Росії”.

Вищезазначене є порушенням прав людини, а також низки міжнародних актів: Женевських конвенцій, Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання, - наголосив омбудсмен.

Він зауважив, що “мовчання на такі випадки зараз – це провокування апетитів агресора до вчинення нових злочинів. Зокрема продовження тактики придушення духу незаконно ув’язнених цивільних і військовополонених”.

Лубінець закликав світову спільноту звернути увагу на воєнні злочини росіян.

Кожен винний за порушення має понести покарання, - підкреслив уповноважений ВР.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Найактивніше на цей час ворог діє на Покровському напрямку

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину Незаконно засудженому в Росії політв'язню Лимешку вкололи російську COVID-вакцину
Незаконно засудженого українця проти волі щепили російською вакциною. Лимешку погрожували поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, цим самим змусили політв'язня підписати згоду на щеплення вакциною, яка не визнана ВООЗ.
В Криму окупанти два місяці тримали українського політв'язня у підвалі карцеру В Криму окупанти два місяці тримали українського політв'язня у підвалі карцеру
Українського політв'язня Андрія Захтея два місяці тримали у підвалі карцеру виправної колонії суворого режиму в тимчасово окупованому Сімферополі.
Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму Окупанти в Криму засудили українця Івана Яцкіна на 11 років колонії суворого режиму
Верховний суд Криму оголосив вирок громадянину України Івану Яцкіну за кримінальною справою про нібито збір та передачу Україні інформації, що становить державну таємницю Росії. Чоловіка засудили до 11 років ув'язнення у колонії суворого режиму.
Load next