На чотирьох напрямках тривають гарячі бої, ситуація динамічно змінюється - Сирський

На чотирьох напрямках тривають гарячі бої, ситуація динамічно змінюється - Сирський

Ситуація на фронті залишається загостреною, на чотирьох напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється.

Про це заявив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

За його словами, підрозділи Сил оборони ведуть жорсткі оборонні бої, спроби російських загарбників прорвати оборону зупинені.

Працює наша розвідка, артилерія, підрозділи безпілотних систем. Ми знаємо плани ворога і гнучко реагуємо на всі його дії. Для підсилення оборони вживаються всі необхідні заходи та оперативно приймаються рішення, в тому числі кадрові, - підкреслив головнокомандувач ЗСУ.

Як підкреслив Сирський, цього тижня обстановка у Харківській області суттєво загострилась, наразі там тривають бої у прикордонних районах вздовж державного кордону з РФ.

Обстановка складна, але Сили оборони України роблять все, щоб утримати оборонні рубежі та позиції, наносять ворогу ураження, - запевнив генерал.

На Куп’янському, Сіверському, Лиманському, Покровському напрямках тривають гарячі бої, ситуація дуже динамічно змінюється. В одних районах ворог має частковий успіх, в інших - Сили оборони витісняють росіян та покращують своє тактичне положення, повідомив Сирський.

За його словами, на Краматорському напрямку армія РФ "не полишає спроб оволодіти містом Часів Яр, продовжує наступальні дії східніше міста, безуспішно намагається відновити втрачене положення в районі Кліщіївки".

Попри складну ситуацію на фронті проводиться ротація підрозділів для відпочинку військовослужбовців та відновлення боєздатності бригад, - зазначив Сирський.

Нагадаємо, Держдеп США схвалив терміновий продаж трьох HIMARS для України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next