Чехія оголосила у розшук російського генерала, причетного до вибуху складів боєприпасів

Чехія оголосила у розшук російського генерала, причетного до вибуху складів боєприпасів

Чеська поліція оголосила у розшук генерала ГРУ Андрія Авер'янова, якого підозрюють у причетності до вибуху складів боєприпасів у Врбетицях.

Про це повідомляє Radio Prague International.

Офіцерів підрозділу Авер'нова Анатолія Чепігу та Олександра Мішкіна чеська слідча група вважає організаторами вибухів складів у селищі Врбетицях у 2014 року, внаслідок яких загинуло двоє людей. Британські слідчі підозрюють співробітників Авер'янова в отруєнні колишнього російського таємного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії у Солсбері 2018 року.

За даними чеського сайту Seznam Zprávy, з Авер'яновим спілкувалися Олена та Микола Шапошникові – російські шпигуни, які отримали чеське громадянство. Шапошников був співробітником збройової компанії Imex Group, боєприпаси якої вибухнули у Врбетицях. За даними поліції, подружжя Шапошникових надало російській розвідці інформацію про діяльність компанії та забезпечило агентам ГРУ документи для відвідування складу.

Поліція вважає доведеним, що диверсію здійснили співробітники російської військової розвідки, щоб запобігти доставці боєприпасів у регіони, де Росія проводила військові операції.

Оскільки підозрювані перебувають у Росії, яка відмовилася співпрацювати з чеською поліцією, слідчі у кримінальних справах не змогли розпочати їх кримінальне переслідування. Для розслідування вибухів чеська сторона створила спільну з британськими поліцейськими слідчу групу.

Нагадаємо, Польща створить комісію, яка розслідуватиме вплив Росії та Білорусі на політику країни

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Заочний арешт спікеру рашизму: Соловйова за ґрати (відео) Заочний арешт спікеру рашизму: Соловйова за ґрати (відео)
Личаківський райсуд Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах ГСУ ДБР та обрав запобіжний захід Владіміру Соловйову – тримання під вартою.
Load next