На Рівненщині судитимуть 43-річного псевдомінера

На Рівненщині судитимуть 43-річного псевдомінера

Рівненська прокуратура оголосила жителю Здолбунова підозру у завідомо неправдивому повідомленні про замінування.

Про це повідомляє прокуратура Рівненщини.

У ході слідства встановлено, що 14 квітня цього року чоловік, діючи умисно та достовірно усвідомлюючи наслідки своїх дій, подзвонив на лінію екстреного виклику «102» та повідомив працівникам поліції завідомо неправдиву інформацію про замінування з подальшим вибухом кафе у Здолбунові.

Під час виїзду спецслужб інформація про замінування не підтвердилась. Водночас, такі дії з боку підозрюваного призвели до дезорганізації діяльності та безпідставного відволікання сил і засобів спеціальних служб – поліції, медиків та рятувальників.

Особу "мінера" встановили. Ним виявився 43-річний здолбунівчанин. Тривають необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення вказаного злочину, а також вирішується питання обрання зловмиснику запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі СВ ВП №6 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області.

Нагадуємо, що кожного із виявлених псевдомінерів правоохоронці перевірятимуть на зв’язки зі спецслужбами країни-агресора. Коли усі зусилля спрямовані на боротьбу із зовнішнім ворогом – не допомагайте йому ще зсередини дестабілізувати ситуацію в суспільстві, - наголошують у прокуратурі.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, Німеччина прийняла найбільше пацієнтів з України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next