У разі війни Швеція готова розмістити у себе ядерну зброю

У разі війни Швеція готова розмістити у себе ядерну зброю

Прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон заявив, що його країна буде готова розмістити ядерну зброю США на своїй території, якщо почнеться війна.

Про це він повідомив у програмі P1 Morgon суспільного Sveriges Radio.

Крістерссон наголосив, що розгортання ядерної зброї не буде дозволено в мирний час, але в умовах війни ситуація буде іншою.«

У ситуації війни це зовсім інша справа. Це повністю залежатиме від того, що станеться. У найгіршому сценарії демократичні країни в нашій частині світу повинні мати можливість захистити себе від країн, які можуть загрожувати нам ядерною зброєю, — додав він.

Глава шведського уряду додав, що саме Швеція, а не США, ухвалюватиме остаточне рішення про те, чи дозволяти ядерну зброю на своїй території. Крістерссон також додав, що для країн НАТО важливо мати можливість доступу до ядерної зброї, доки вона є у таких країн, як росія.

Наразі єдиними країнами альянсу, які мають власну ядерну зброю, є США, Велика Британія та Франція. Однак п'ять інших членів НАТО розміщують у себе американську ядерну зброю у межах угоди про спільне використання ядерної зброї.

Нагадаємо, Україна цього місяця отримає від Німеччини нову систему ППО IRIS-T - посол

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото) Способи вторгнення російських військ в Україну: західні ЗМІ опублікували карту (фото)
На карті показано, зокрема, розташування російських військ та техніки на території України.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Load next