Міненерго схвалило дорожню карту розвитку «розумних мереж»

Міненерго схвалило дорожню карту розвитку «розумних мереж»

Міністерство енергетики України схвалило дорожню карту розвитку «розумних мереж». Вона передбачає автоматизацію та впровадження цифрових рішень на всіх рівнях енергосистеми. 

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

Згідно з Дорожньою картою відновлення пошкоджених російськими атаками об’єктів планується здійснювати із застосуванням «розумних» технологій. Зокрема, технології «мікромереж» є більш стійкими до воєнних факторів та природних лих, - зазначили у Міненерго.

Очікується, що впровадження «розумних мереж» дозволить зменшити втрати у мережах в цілому по Україні на 6 млрд кВт-год щороку. Крім того, зменшиться показник тривалості перерв в електропостачанні орієнтовно до 100 хвилин, що відповідає середньому показнику країн ЄС.

Документ передбачає також активний розвиток систем автоматичного моніторингу, контролю, регулювання та захисту мереж, систем вимірювання і збору інформації, зокрема, систем «розумного обліку електроенергії», значна увага приділятиметься кібербезпеці.

Нагадаємо, Прикордонники не перевіряють військово-облікові документи водіїв міжнародних перевезень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі На Великдень бойовики лише один раз порушили режим "тиші" на Донбасі
Серед українських військових втрат нема, однак російські окупанти відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів неподалік Катеринівки.
Load next