В Естонії зменшилась кількість біженців із України

В Естонії зменшилась кількість біженців із України

За даними Департаменту поліції та прикордонної охорони, за останні шість місяців кількість українських біженців в Естонії почала знижуватися.

Про це повідомляє ERR.

З початку війни до Естонії прибули майже 160 тис. українських біженців, з них 70 тис. переїхали з Естонії до інших країн. Бажання залишитись в Естонії висловили близько 90 тис. біженців з України.

Нині майже 31 тис. біженців проживає в країні під тимчасовим захистом.

Цього року їх кількість зменшилася порівняно з часом початку війни. І кількість нових людей, які приїжджають до Естонії і хочуть отримати тут захист, теж поменшала, ‒ сказала глава відділу ідентифікації та статусу Департаменту поліції та прикордонної охорони Лійс Валту.

З початку війни багато біженців виїхали через Естонію до інших країн, а частина з них повернулася додому.

Точну кількість біженців, які повернулися в Україну, назвати важко, але ми бачимо людей, які раніше отримали у нас захист і посвідку на проживання та поїхали, перебралися в інші країни, якийсь час жили там або повернулися додому. Але серед них є і ті, хто знову повернувся до Естонії й знову просить посвідку на проживання. Тобто коли вони бачать, що ситуація вдома, як і раніше, важка, що жити там у безпеці неможливо, вони повертаються, ‒ зазначила Валту.

Нагадаємо, Зеленський призначив нового начальника СБУ в Хмельницькій області

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео) Від воєнного злочину – до геноциду: історії людей, що неможливо збагнути (відео)
Слідча група Міжнародного кримінального суду вже працює в Україні щодо збирання доказів. Очевидно, що вони свідчитимуть не лише про воєнні злочини, а й про злочини проти людяності.
Load next