В СБУ заявили, що оснастили свої морські дрони Sea Baby системою «Град»

В СБУ заявили, що оснастили свої морські дрони Sea Baby системою «Град»

Голова Служби безпеки України Василь Малюк підтвердив, що морські дрони української спецслужби Sea Baby почали оснащувати реактивною системою залпового вогню БМ-21 «Град».

Про це він повідомив під час саміту фандрейзингової платформи UNITED24.

За словами Малюка, уперше такі дрони з ракетами використали ще у грудні 2023 року, оскільки дрони — це багатоцільові платформи, на які можна ставити додаткове озброєння для виконання різних завдань.

Sea Baby здатен виконувати дистанційне мінування. За словами Малюка, в такий спосіб уразили вже 4 ворожі кораблі. За допомогою дронів, оснащених РСЗВ, СБУ може суттєво збільшити перелік потенційних цілей на морі, додав голова спецслужби.

Використання надводних морських бойових дронів — це нова віха в історії морських битв. Але ми пішли набагато далі, і сьогодні успішно адаптуємо різні види озброєння до наших безпілотників. Не будемо розкривати всі деталі, аби не давати ворогу можливості підготуватися. Головне, що ми впроваджуємо найкращі військово-технологічні рішення, щодня експериментуємо і вдосконалюємося, — зазначив Василь Малюк.

Нагадаємо, United24 розпочинає глобальний збір на бойові роботизовані платформи - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
Load next