СБУ викрила мережу підпільних типографій, які підробляли документи для "легалізації" за кордоном

СБУ викрила мережу підпільних типографій, які підробляли документи для "легалізації" за кордоном

Служба безпеки і Національна поліція нейтралізували злочинну організацію, яка масово підробляла та продавала документи України та Євросоюзу.

Про це повідомляє СБУ.

У результаті спецоперації у різних регіонах нашої держави затримано дев’ятьох учасників угруповання. Фігуранти пропонували своїм клієнтам підроблені документи для «легалізації» у зарубіжних країнах, зокрема в Євросоюзі.

Мова йде про фальшиві паспорти, посвідки на тимчасове проживання в ЄС, а також водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію авто. Вартість таких «послуг» становила від 300 до 700 американських доларів. Сума залежала від виду та кількості підробок.

Задокументовано, що за добу зловмисники «штампували» до півсотні замовлень. За даними слідства, злочинна організація діяла на території Київської, Закарпатської, Харківської, Одеської, Сумської та Дніпропетровської областей.

При цьому підпільні типографії були облаштовані в орендованих квартирах та власних помешканнях фігурантів у Харкові та Мукачеві. Там зловмисники встановили спеціальне комп’ютерне обладнання та принтери для друку на пластикових картках з використанням голографічної плівки.

Готову продукцію вони пропонували у спеціально створених Телеграм-каналах, а її відправлення замовникам здійснювали через поштові сервіси. Під час обшуків за місцями перебування фігурантів та у їхніх підпільних цехах виявлено:

  • підроблені документи, відбитки печаток та штампів;
  • обладнання для виготовлення підробки;
  • комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами злочинної діяльності;
  • банківські картки, на які надходили кошти від продажу фальшивок.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 255;
  • ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 199;
  • ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 358.

Одному із організаторів, який переховується за кордоном, заочно повідомлено про підозру за такими ж статтями Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Понад 3 тисячі засуджених уже подали заяви на службу в армії - Мін’юст

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Load next