Eксзаступника міністра інфраструктури cудитимуть за підозрою в отриманні $400 тис. хабаря

Eксзаступника міністра інфраструктури cудитимуть за підозрою в отриманні $400 тис. хабаря

Перед судом постане колишній заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, якого обвинувачують у проханні 40 млн грн хабаря та одержанні його частини у сумі 400 тис. дол. США.

Про це повідомляють НАБУ та  САП.

У повідомленнях не вказується ім’я фігуранта. Але як можна зрозуміти із матеріалів справи, йдеться про Василя Лозинського.

Влітку 2022 року Кабмін виділив 1,41 млрд грн на закупівлю обладнання, аби забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання у зимовий період на тлі руйнування об’єктів критичної інфраструктури. За даними слідства, топпосадовець міністерства вступив у змову з групою осіб та, використавши своє службове становище, забезпечив укладення договорів поставки за ціною на 25-30% вищою за ринкову з наперед визначеними компаніями. Ті ж мали передати як «винагороду» 7-10% від суми контракту, – йдеться у повідомленні. 

Аби мінімізувати ризик викриття, учасники злочину вдалися до конспірації: перший транш хабаря у сумі 400 тис. дол. США передали довіреній особі заступника міністра у Львові. 

Невдовзі після одержання коштів НАБУ і САП затримали його та ще чотирьох учасників злочину включно із заступником міністра. Усю суму неправомірної вигоди вилучили.

Про підозру повідомили заступнику міністра, довіреній особі, підприємцю і двом його спільникам. Дії топпосадовця кваліфікували за ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом поточної доби відбулося 130 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
На Київщині судитимуть головного лісничого за вимагання $40 тисяч хабаря (фото) На Київщині судитимуть головного лісничого за вимагання $40 тисяч хабаря (фото)
Лісничого затримали під час отримання першої частини хабаря у сумі 20 тис. доларів США.
За хабар: колишнього керівника “Укргазвидобування” засудили до 5 років в’язниці За хабар: колишнього керівника “Укргазвидобування” засудили до 5 років в’язниці
Його ув'язнили за спробу дати хабар співробітнику Генеральної прокуратури.
Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду Гладковському-молодшому вручили обвинувальний акт й передадуть справу до суду
Ігор Гладковський, син колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, повернувся в Україну після того, як Національне антикорупційне бюро оголосило його в розшук.
Load next