Латвія обладнала морський кордон новою системою відеоспостереження

Латвія обладнала морський кордон новою системою відеоспостереження

У Латвії завершили фінансований ЄС проєкт зі встановлення сучасних відеокамер дальньої дії/термічного відеоспостереження для виконання завдань Державної прикордонної служби на узбережжі Ризької затоки Балтійського моря.

Про це повідомляє Delfi.

Як зазначено, нова система спостереження потрібна латвійським прикордонникам для оперативного та ефективного запобігання нелегальному перетину державного морського кордону та боротьби з нелегальною міграцією.

Для забезпечення контролю за дотриманням правил руху суден у внутрішніх водах у морських портах, де встановлені місця перетину державного кордону, було створено морську систему відеоспостереження.

Метою є виявлення та запобігання несанкціонованому перетину морського кордону.

Морська система відеоспостереження також використовується для фіксації та спостереження за інцидентами у морі, що полегшує роботу під час їхнього розслідування.

У результаті закупівлі було встановлено сучасні відеокамери дальньої дії вздовж морського кордону Латвії, а також модернізовано обладнання оператора.

Загальні витрати проєкту склали близько 1,2 млн євро, з яких фінансування Європейського Союзу склало майже 900 тисяч євро.

Нагадаємо, ССО провели зачистку в одному з населених пунктів на Харківщині

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Load next