Хорватія допоможе розмінувати Україну

Хорватія допоможе розмінувати Україну

Хорватія допоможе Україні в питаннях розмінування. Відповідний меморандум підписаний між українським та хорватським центрами, які опікуються питаннями розмінування.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки.

Хорватія допоможе розмінувати Україну. Відповідний меморандум був підписаний між Центром досконалості протимінної діяльності та екологічної безпеки та Хорватським протимінним центром, - йдеться в повідомленні.

Меморандум зокрема передбачає: обмін досвідом у галузі гуманітарного розмінування; співпрацю в реалізації інноваційних проєктів у сфері технологій та технік виявлення вибухонебезпечних предметів; розробку спільних програм навчання та ініціатив з підвищення кваліфікації спеціалістів з гуманітарного розмінування; посилення адвокації та публічної обізнаності щодо міжнародних стандартів та передових практик у сфері гуманітарного розмінування.

В пресслужбі зазначили, що вибір партнером Хорватії є невипадковим. Ця балканська країна зазнала значного забруднення вибухонебезпечними предметами в результаті бойових дій у 1990-х роках. Розмінування там триває досі, але вже наступного року має бути завершене. Тож досвід Хорватії є справді неоціненним для України.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом поточної доби відбулося 130 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео) Розвідував позиції ЗСУ під виглядом розмінування: СБУ допитала бойовика “ЛНР” (відео)
Затриманий (за паспортом Андрій Косяк) – уродженець Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році.
Load next